субота, 03. март 2012.

Živeo dva meseca u zavejanom automobilu

Peter Skilberg, Šveđanin koji je navodno preživeo dva meseca u snegom zavejanom automobilu, u tom vozilu živeo je još od leta, a tamo se krio od uterivača dugova.
Skilberg je doktorima ispričao kako je preživeo temperature od -30 stepeni tako što je ostao u automobilu tokom decembra, nakon što je vozilo ostalo zavejano u šumi u blizini švedskog grada Umea. Pronašli su ga slučajni prolaznici promrzlog, jedva je pričao.
U početku se verovalo kako je Skilberg ljubitelj prirode kojeg je nevreme zarobilo, ali se ispostavilo da u automobilu živi od leta, kao i da je često kupovao u prodavnici na lokalnoj benzinskoj stanici.
- Ponekad bi kupovao hot-dog, hleb, cigarete i kafu. Rekao je kako da živi u šumi i spava u automobilu – izjavio je radnik na benzinskoj stanici.
Nikada nije pričao s drugim mušterijama, a opisuju ga kao „čudaka“, ali i „prijatnog“.
- Naravno da sam se pitao zašto živi u šumi. Ali s druge strane dobro je izgledao, nosio je odeću za kampovanje, bio je obrijan i čist – opisao ga je radnik.
Ispostavilo se da se Skilberg nalazi u novčanim problemima. Kako navode njegovi prijatelji, zbog dugova je nestao prošlog marta, a od tada mu se gubi svaki trag.
Iako je vrlo sumnjiva priča da je mogao preživeti 60 dana bez hrane, stručnjaci tvrde kako je to moguće. Policija mu veruje i navodi kako su ga našli na izmaku snaga.
Sa porodicom se nije čuo godinama.
- Nemam informacija o njemu. Nismo u kontaktu 20 godina – rekao je njegov otac.
izvor: 24sata.rs

Učitava se...

Vic Dana

Podeli sa Prijateljima

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More