субота, 03. март 2012.

Iranske nindža ratnice


Tri hiljade Iračanki obučavaju se za nindža ratnike koje će koristiti svoje borilačke veštine kako bi zaštitile zemlju ako postane potrebno.
Brojka u crno obučenih ženskih nindža od pet do 56 godina samo su deo od 3.000 žena u Iraku koje se treniraju da postanu smrtonosni ratnici u jednoj školi u Teheranu, prenosi sajt telegraph.co.uk
- Treniramo žene da dobiju snagu i veštinu. Moramo učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo svoju domovinu – rekao je Akbar Faradži, direktor škole.
- Naš cilj je da ojačamo iranske žene i ako se pojavi problem, definitivno ćemo biti spremne da branimo svoju islasku domovinu – rekla je jedna od žena koja trenira već 13 godina.
Iran je proglasio napredak u nuklearnoj tehnologiji uključujući i uređaje za obogaćenje uranijuma što je još više pojačalo konfrontaciju sa Zapadom koji sumnja da Iran planira da napravi nuklearno oružje.
Vilijam Hag, ministar unutrašnjih poslova, izjavio je u petak za britanski “Dejli Telegraf” da bi iranska potraga za oružjem za masovna uništenja mogla da bude okidač za “novi Hladni rat”.
izvor: 24sata.rs

Učitava se...

Vic Dana

Podeli sa Prijateljima

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More