среда, 15. фебруар 2012.

Uskoro Cecina voštana figura u Jagodini

Muzej voštanih figura u Jagodini se na velika vrata vratio u medije prošlonedeljnim svečanim otkrivanjem figure Novaka Đokovića, koju je ličnim prisustvom velikodušno uveličao i najbolji svetski teniser.


U najavi je voštana figura Svetlane Cece Ražnatović
I dok javnost gotovo jednoglasno oštro kritikuje izgled i veličinu Novakove figure, koju je izradio vajar iz Beograda Svetomir Radović, u Muzeju se ne osvrću, već najavljuju izrade figura pevačice Cece Ražnatović, Vuka Bojovića, direktora beogradskog Zoo vrta, i pevača Tošeta Proeskog.

Sveti Sava? Ne, već Vlade Divac u jagodinskoj izvedbi od voska
Kako se navodi na sajtu Muzeja voštanih figura u Jagodini, u njemu radi devetoro stručnih radnika i saradnika. Jedan je od šest muzeja te vrste u Evropi i ima 28 figura u stalnoj postavci.

Voštana figura dr Zorana Đinđića
„Voštane figure Srbije je izložba koja predstavlja najvažnije ličnosti naše istorije, kulture, nauke i sporta. Želeli smo da napravimo vremeplov, zamrznutu sliku vremena u kome živimo. Pored izloženih figura, predstavljeni su, takođe, originalni kostimi, oružije, kopije retkih knjiga, makete manastira i ratne zastave. Želeli smo da predstavimo vreme i okruženje u kome su velikani Srbije živeli i radili“, navodi se na sajtu Muzeja.
U anketi na sajtu, u kojoj je glasalo skoro 10.000 posetilaca, većina se izjasnila da bi u Muzeju najviše volela da vidi figuru Tošeta Proeskog (49 odsto) i Novaka Đokovića (19 odsto, želja ispunjena). Sledi gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma sa respektabilnih 13 odsto, pa nije isključeno da će i njegova voštana kopija jednog dana krasiti delić od 450 kvadratnih metara površine Muzeja.
(Izvor: Blic)


Učitava se...

Vic Dana

Podeli sa Prijateljima

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More