уторак, 21. фебруар 2012.

Kroz Novi Sad na skijama 100 na sat

U novosadskoj javnosti nedavno se pojavio snimak na kojem mladić privezan sajlom za branik automobila „skija“ po gradskim ulicama, dok se automobil za koji je vezan kreće 100 kilometara na sat.

Na snimku, koji traje par minuta, vidi se mladić sa kacigom na glavi kako na skijama „jezdi“ po zavejanim ulicama na periferiji Novog Sada. U kolima koja ga vuku sede trojica mladića, od kojih jedan snima ceo „spektakl“ , piše „Blic“.
Skijanje u Novom Sadu
Kamera se sa skijaša povremeno premešta na pokazivač brzine, koji je pred kraj snimka pokazivao brzinu od 100 kilometara na čas. Niko od njih ne pokazuej preveliku brigu oko bezbednosti cele priče, a „skijaš“ na kraju čak i skida kacigu sa lica i maše u kameru.
„Želeo sam dobro da se zabavim. Dogovorio sam se sa drugarima da mi na svakih 30 kilometara na čas, prilikom ubrzanja, uključe sva četiri žmigavca kako bih znao o kojoj brzini je reč. Prvo smo krenuli laganim tempom od 40 kilometara na sat da bih uhvatio balans i ravnotežu, a posle smo ubrzavali dok nismo došli do 100 kilometara na sat“, kaže „skijaš“ D. R. Za „Blic“ i dodaje da je želeo da ide i većom brzinom, ali da nije bilo „staze“.
Novosadska policija nije upoznata sa novom vrstom „ekstremnog” sporta po gradskim ulicama.
Poslednji, sličan snimak pojavio se prošle zime koji je prikazao lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kako vozi džet ski kroz najuži centar grada. Čanak je zbog ove vožnje kažnejn prekršajnom prijavom.
Međutim, na YouTube ima snimaka Novosađana koji vole ekstremne sportove i koji su prošlog ferbruara, na sličan način, ali ne i istom brzinom, izvodili ludorije:
(Izvor: Mondo)

Učitava se...

Vic Dana

Podeli sa Prijateljima

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More